Fordova sljedeća C platforma i za alternativne pogone

Fordova sljedeća C platforma i za alternativne pogone

Fordova globalna C platforma na kojoj se temelji znatan broj popularnih fordovih modela, koji se prodaju na većini tržišta širom svijeta, bi u skoroj budućnosti trebala dobiti nasljednicu, odnosno Ford radi na razvoju nove platforme.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim saznanjima nova fordova C platforma će biti vrlo fleksibilna, kako kada je riječ o veličini vozila koji će ju koristiti tako i kada je riječ o pogonskim sklopovima koji će se ugrađivati u te automobile. Tu prvenstveno mislimo na električne i plug-in hibridne pogonske sklopove, a u Fordu smatraju da će do 2030. tako pokretani automobili činiti oko 30% ukupnog svjetskog tržišta.

Drugim riječima, sasvim je razumljivo da stoga žele razviti platformu koja će omogućiti ugradnju naprednih elektroničkih komponenti, različitih alternativnih pogona, većih baterija i sl. Također, ova platforma će morati zadovoljavati i potrebe ugradnje sustava autonomnog upravljanja. Ford navodno trenutno razvija sustav upravljanja tzv. četvrte razine, a prvi svoje prvo autonomno vozilo će na tržište lansirati oko 2021.

Razvoj ove platforme Ford trenutno provodi u Njemačkoj, a njen dolazak na tržište, odnosno prvi noviteti koji bi se na njoj trebali temeljiti će kupcima postati dostupni oko 2020.

YouTube MP3 - Hotmail
1