Ford želi proširiti suradnju s Volkswagenom

Ford želi proširiti suradnju s Volkswagenom

Nedavno smo vas izvijestili kako Ford i Grupa VW navodno razmatraju razne dodatne mogućnosti suradnje, a prema nekim glasinama to bi moglo voditi prema njihovom udruživanju. Iz Forda su takve navode odbacili, no ujedno su dodali kako su s druge strane više no spremni za širenje suradnje izvan područja komercijalnih vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Ford i VW trenutno surađuju na razvoju komercijalnih vozila, no suradnja bi trebala biti proširena, a fordov interes je dakako dijeljenje troškova razvoja i proizvodnje, brže lansiranje novih tehnologija i sl. Drugim riječima, manji trošak, veća zarada.

Ford je u posljednjem razdoblju zahvaljujući započetom postupku restrukturiranja ostvario bolje rezultate od predviđenih, no posao je daleko od gotovog. Analitičari smatraju da je Fordu potreban snažan partner uz kojeg će se u potpunosti oporaviti na tržištima poput Južne Amerike i Europe na kojima je znao bilježiti negativne rezultate.

Fordov šef financija Bob Shanks je rekao da se vode opsežni razgovori između Forda i VW-a o tome na koji način mogu jedan drugome pomoći na raznim svjetskim tržištima. Također, dodao je kako je Ford otvoren za sve vrste suradnje, odnosno da nemam ograničenja glede vrste vozila, segmenta, tehnologije ili geografskog područja.

Na kraju Shanks je rekao kako između Forda i VW-a postoji povijest dobre suradnje i međusobnog uvažavanje te kako smatra da s obzirom na prednosti i mane obiju strane Ford i VW čine odličan par za još užu i kvalitetniju suradnju.

Podijeli:
1