Ford sprema hibridni Mustang s pogonom na sva četiri kotača?

Ford sprema hibridni Mustang s pogonom na sva četiri kotača?

Ford je prijavio patent pogonskog sklopa koji bi se mogao koristiti u raznim modelima, no najzanimljivije bi ga bilo vidjeti u modelima kao što su Mustang ili pickup iz serije F. Prvi je o ovoj registraciji izvijestio Autoguide, a radi se o hibridnom pogonskom sklopu s dva električna motora.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, ovaj hibridni sustav bi trebala činiti benzinski V8, za sada nepoznatog obujma, uparen s dva električna motora. Benzinac bi bio zadužen za pokretanje stražnje osovine, dok bi električni motori bili zaduženi za prednje kotače.

Uz veliku snagu i okretni moment ovaj bi sustav trebao ponuditi kompaktno pakiranje te manju masu samog pogona na sva četiri kotača, u usporedbi s tradicionalnim rješenjem. Patent također upućuje na to da će motor biti opremljen s integriranim elektropokretačem/generatorom. Ovaj bi sustav trebao proizvoditi struju za električne motore i time pomagati baterijama.

Iz Forda je već ranije potvrđeno kako bi sljedeće godine trebao biti predstavljen hibridni Mustang pa je izgledno da bi se dotični pogonski sklop mogao ugrađivati u taj automobil, odnosno u neku njegovu high-end izvedbu. Naime, očekuje se da bi ulazni hibridni Mustang trebao koristiti 4-cilindrični 2,3-litreni EcoBoost s električnim motorom smještenim između benzinca i mjenjača. Kombinirana snaga će mu se navodno kretati oko 400 KS.

Novo razvijeni pogonski sklop bi se dakle mogao naći u nekoj posebnoj verziji hibridnog Mustanga ili u sljedećoj generaciji tog modela čiji se dolazak na tržište očekuje u prvoj polovici narednog desetljeća.

Podijeli:
1