Ford sprema crossover temeljen na Focusu

Ford sprema crossover temeljen na Focusu

Ford svakako namjerava proširiti svoju ponudu crossover, odnosno SUV modela. Prije nekoliko mjeseci iz Forda je stigla potvrda kako je u razvoju manji crossover temeljen na Fiesti, a sada je internetom počela kružiti vijest kako je u pripremi i novi crossover C segmenta temeljen na novom Focusu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mediji su ovaj model nazvali baby Bronco, no za razliku od svog većeg brata koji će biti pravo off-road vozilo te vjerojatno neće biti dostupan u Europi, ovaj će automobil biti prije svega gradski crossover s umjerenim off-road sposobnostima te će vrlo izgledno činiti možda i osnovu fordove buduće europske ponude. Dakako, ako se trend popularnosti ove vrste vozila nastavi, a za sada nema nagovještaja da tome neće biti tako.

Dolazak tog modela na tržište se očekuje tijekom 2019/20, a za očekivati je kako će više-manje cijelu motorizaciju dijeliti s Focusom od kojeg će preuzeti platformu i većinu drugih komponenti. Prema pojedinim izvorima Ford radi i na pickup modelu temeljenom na istoj platformi koja bi također mogla pronaći svoj put do europskih kupaca.

Podijeli:
1