Ford Puma – staro ime, novo pakiranje

Ford Puma – staro ime, novo pakiranje

Ford je službeno potvrdio kako se na tržište vraća model Puma. Ustvari točnije bi bilo reći da se na tržište vraća ime Puma. Podsjetimo kako je Ford između 1997. i 2002. u ponudi imao mali coupe pod ovim nazivom, a ovaj put će se raditi o subkompaktnom crossoveru temeljenom na Fiesti.

Puma bi trebala biti sportskija alternativa modelu EcoSport pa će to biti očito i u njenom dinamičnijem i slobodnijem dizajnu. Na priloženoj slici možete vidjeti prvi službeni teaser ovog vozila koja će, prema navodima proizvođača, u svom segmentu ponuditi vodeću ponudu prostora i fleksibilnosti unutar putničke kabine te zapreminu prtljažnika od 456 l.

Za sada znamo i da će nova Puma biti dostupna s tzv. blagim hibridom snage 155 KS. Riječ je o kombinaciji 1,0-litrenog 3-cilindričnog motora uparenog s 48-voltnim elektropokretačem / generatorom pokretnog remenom. Prosječna potrošnja bi mu se trebala kretati oko 5,4 l/100 km.

Proizvodnja ovog automobila će započeti u narednim mjesecima u fordovoj rumunjskoj tvornici u Craiovi gdje se proizvodi i EcoSport. Prodaja će započeti krajem godine, a premijera će se održati najkasnije krajem ljeta.

Podijeli:
1