Ford Puma – novi crossover temeljen na Fiesti?

Ford Puma – novi crossover temeljen na Fiesti?

U posljednje vrijeme u par navrata je primijećen testni prototip koji uvelike podsjeća na Fiestu, a glavna razlika od odnosu na standardni model je povišena podnica. Drugim riječima, Ford razvija novi crossover model koji će se temeljiti na Fiesti te navodno zamijeniti EcoSport.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

O samom novitetu za sada nema službenih potvrda, no čini se kako će se ovaj novitet B segmenta proizvoditi u fordovoj tvornici u rumunjskoj Craiovi gdje se sada proizvodi europski EcoSport. Pojedini izvori spominju da bi ovaj amodel trebao nositi naziv Puma, a Ford je dotično ime u Europi već koristio za mali coupe (također temeljen na Fiesti) koji se proizvodio između 1997. i 2002.

Kasnije bi se Pumi trebao pridružiti i tzv. baby Bronco, odnosno nešto robusniji mali crossover/SUV. Unatoč sličnim dimenzijama svojim karakterom i dizajnom bi se trebalo raditi o u potpunosti različitim vozilima.

Dolazak Pume na europska tržišta se može očekivati tijekom sljedeće godine pa bi više trebali saznati u nerednim mjesecima. Ne treba isključiti mogućnost premijere na nekom od većih europskih auto salona, posebno frankfurtskom koji će se održati u rujnu.

Podijeli:
1