Ford produžio proizvodnju modela GT za još dvije godine te dodatnih 350 primjeraka

Ford produžio proizvodnju modela GT za još dvije godine te dodatnih 350 primjeraka

Velika potražnja za modelom GT je natjerala Ford da promijeni svoju raniju odluku te odluči dodatno produžiti proizvodnju ovog automobila za otprilike dodatne dvije godine kako bi se zadovoljila velika potražnja. Točnije, knjiga narudžbi za ovaj sportski automobil će se na određenim tržištima ponovno otvoriti 8. studenog te će ukupna proizvodna serija za Ford GT narasti s prvotno planiranih 1000 na 1350 primjeraka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Fordu napominju kako je i njih iznenadila reakcija tržišta na GT te kako je inicijalna potražnja uvelike premašivala ponudu. S ovim povećanjem proizvodne serije u Fordu su uvjereni kako će zadržati ekskluzivnost vozila, a veseli ih činjenica da će omogućiti većem brojju svojih poklonika da uživaju za upravljačem GT-a.

Potencijalni budući vlasnici moraju izraziti svoj interest na stranici fordgt.com, a oni koji uspiju osigurati svoje mjesto na listi će osigurati primjerak proizveden između 2020. i 2022. U Fordu napominju kako i oni koji su se ranije prijavili moraju potvrditi svoju raniju prijavu kako bi bili razmatrani za ovu konačnu priliku za kupnju GT-a.

Podsjetimo, Ford GT pokreće 3,5-litreni EcoBost bi-turbo V6 snage 482 kW, odnosno 655 KS te najveći okretni moment od 746 Nm. Ovaj je motor uparen sa 7-stupanjskim PowerShift automatskim mjenjačem s dvije spojke te pogonom na stražnje kotače. Uz odlična aerodinamička svojstva te masu od 1,521 kg Ford GT je sposoban ubrzati do 100 km/h za 2,9 sekundi te dosegnuti najveću brzinu od 348 km/h.

Podijeli:
1