Hotmail, gmail log in, fb log in'

Ford prestaje s proizvodnjom B-Maxa kako bi oslobodio prostor za crossovere

Ford prestaje s proizvodnjom B-Maxa kako bi oslobodio prostor za crossovere

Trend popularnosti SUV-ova i crossovera ne jenjava, dapače stalno pristižu novi modeli i čini se kako će se širenje njihove ponude samo nastaviti. Stoga više ne čude informacije da proizvođači koji žele osnažiti svoju SUV/crossover ponudu znaju posegnuti i za ukidanjem nekih drugih manje popularnih modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Glavne žrtve SUV-ova i crossovera su dakako MPV-ovi, a uskoro će pod njihovim naletom pasti i fordov B-Max. B-Max se trenutno proizvodi u fordovim pogonima u Rumunjskoj pa iz tamošnjih medija stiže ova vijest, a isti izvori tvrde kako će se slobodni proizvodni potencijali upotrijebiti za nove crossover modele te nedavno osvježeni EcoSport.

Podsjetimo, B-Max je lansiran 2012. i temelji se na istoj fiestinoj platformi kao i EcoSport, no prodaja mu zaostaje za crossoverskim bratićem koji bi ga trebao zamijeniti na rumunjskim proizvodnim trakama. Inače, EcoSport se proizvodi u Brazilu, Rusiji, Kini, Tajlandu i Indiji.

Proizvodnja B-Maxa bi trebala prestati u rujnu, dok će osvježena europska izvedba trenutnog EcoSporta vjerojatno biti predstavljena tijekom ovogodišnjeg frankfurtskog auto salona. Proizvodnja u Rumunjskoj će vjerojatno krenuti nedugo zatim.

1