Ford predstavio osvježeni EcoSport

Ford predstavio osvježeni EcoSport

Ford je pred frankfurtsku premijeru predstavio osvježenu izvedbu europske verzije modela EcoSport. Radi se o modelu koji će se moći pohvaliti dorađenim dizajnom vanjštine i interijera te dorađenom ponudom motora.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dorade vanjštine uključuju rafiniraniju masku motora, branike, svjetla i sl, a tu je i 12 boja vanjštine, uključujući i Lightning plavu, Ruby crvenu te Tiger Eye narančastu. Tu je i nekoliko varijanti krova u drugoj boji, kao i nekoliko novih naplataka veličine 17 i 18 cola, a kupcima će biti dostupne i druge mogućnosti personalizacije. U unutrašnjosti su izmjene još i veće, a proširen je popis standardne i opcijske opreme snaglaskom na sigurnosti i infotainmentu.

Najznačajniju novost čini dostupnost novog 1,5-litrenog EcoBlue dizelskog motora te sustava pogona na sva četiri kotača. Spomenuti pogonski stroj je uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, te razvija snagu od 125 KS i najveći okretni moment od 300 Nm.

Nadalje ovaj motor ostvaruje prosječnu potrošnju od 4,5 l/100 km i prosječnu emisiju CO2 od 119 g/km. Isti će motor biti dostupan i u štedljivijoj izvedbi s pogonom na prednje kotače, a u ponudi će se nalaziti i slabiji 1.5 TDCi snage 100 KS uparen s prednjim pogonom i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Benzinsku ponudu će činiti tri verzije 1,0-litrenog 3-cilindričnog EcoBoost motora snage 100, 125 i 140 KS. Sve će izvedbe biti uparene sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem te pogonom na prednje kotače, dok će s verzijom snage 125 KS biti dostupan i automatski 6-stupanjski mjenjač.

U Fordu napominju kako će europska verzija ovog automobila imati i posebno prilagođeni ovjes i sustav nadzora stabilnosti vozila, a prodaja osvježenog EcoSporta će započeti do kraja ove godine.

1