Ford predstavio Focus Active Wagon

Ford predstavio Focus Active Wagon

Znali smo otprije kako Ford sprema povišenu i robusniju izvedbu karavanske verzije novog Focusa, prema uzoru na istovrsni hatchback, a sada je taj automobil i službeno predstavljen. Zajedno s izvedbom Focusom Active (hatchbackom s petorim vratima) upravo predstavljena verzija Focus Active Wagon, takoreći, popunjava prostor u ponudi između fordovih putničkih automobila i SUV /crossovera.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Glavne novosti koje ovaj model donosi u odnosu na standardni karavanski Focus su povišena podnica, dodatna zaštita podnice i donjih dijelova karoserije, dorađeni ovjes te nekoliko vizualnih ukrasnih elemenata s kojima će dodatno istaknuti svoje off-road duh.

Konkretnije, podnica Focusa Active Wagona je povišena za 30 mm sprijeda i 34 mm otraga. Tu su i plastične obloge, jedinstveni branici i maska motora, standardni krovni nosači i drugi detalji, poput zaštitnih dijelova izvedenih u sivoj boji, posebnih naplataka veličine 17 i 18 cola i sl, a čiji je cilj učiniti ovaj automobil vizualno robusnijim. Interijer je više-manje u potpunosti prenijet iz Focusa Active, a riječ je tek o manje bitnim razlikama u odnosu na standardnu izvedbu novog Focusa.

Veće i značajnije promjene u odnosu na standardnu izvedbu su one na ovjesu s obzirom Active Wagon dolazi s novim stražnjim ovjesom, jedinstvenim oprugama, amortizerima i stabilizatorima, a tu su i još neke druge izmjene sprijeda i otraga. U Fordu navode kao je rezultat svih ovih unaprjeđenja više stupanj komfora, ali i stabilnosti vozila.

Treba reći i da uz načine rada pogonskog sklopa Normal, Sport i Eco, dostupne na standardnom Focusu, izvedbe Active nude dodatne načine rada Slippery i Trail koji će osigurati bolje prianjanje kotača na blatu, snijegu i pijesku (mekšim podlogama) izmjenama načina rada ESP-a, TCS-a i ABS-a.

Ponuda motora za Focus Active Wagon uključuje dva EcoBoost 3-cilindrična turbo benzinca te dva EcoBlue 4-cilindrična turbo dizela. Benzinci su obujma 1,0 i 1,5 litara te snage 125, odnosno 150 KS, a dizeli su obujma 1,5 i 2,0 litre i snage 120 i 150 KS. Nadalje, kupcima su dostupni 6-stupanjski ručni te 8-stupanjski automatski mjenjači, dok pogon na sva četiri kotača nije dio ponude.

Podijeli:
1