Ford potvrdio rad na manjem pickupu

Ford potvrdio rad na manjem pickupu

Ford je tijekom prošlog tjedna predstavio osvježenu europsku izvedbu pickup modela Ranger, a sada je stigla i službena potvrda kako ovaj proizvođač radi na razvoju novog manjeg pickupa koji će se u skoroj budućnosti stići na tržišta. Točnije, fordov izvršni podpredsjednik Jim Farley je izjavio kako ovaj proizvođač “istražuje mogućnosti razvoja pristupačnijih izvedbi svojih pickupova” te kako “možemo očekivati nova imena u ponudi ispod onih koje Ford nudi danas.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prve glasine o manjem pickupu su se pojavile krajem prošle godine. Za sada o ovom modelu još uvijek nema nikakvih službenih informacija, no dobro upućeni izvori tvrde kako će se dotični model temeljiti na platformi novog Focusa. Stoga će od Focusa posuditi i većinu motorizacije, ponudu mjenjača i drugih komponenti.

Mali pickup nije novost za Ford s obzirom da se na pojedinim tržištima svojedobno prodavao pickup temeljen na Fiesti po nazivom Courier pa stoga neki pretpostavljaju da bi se upravo taj naziv mogao vratiti s novim pickupom. Za sada nema potvrda da će ovaj model stići u Europu, no to je vrlo izgledno s obzirom na rast popularnosti pickupova na Starom kontinentu. Početak prodaje se očekuej tijekom 2021.

Podijeli:
1