Ford potvrdio električni F-150

Ford potvrdio električni F-150

Iz Forda smo već u par navrata mogli čuti priče o hibridnoj izvedbi jednog od najpopularnijih pickup modela na svijetu, no sada su potvrđeni planovi za električno pokretanu verziju ovog automobila. Dakako, riječ je o modelu F-150, jednom od najpopularnijih i neprepoznatljivijih fordovih automobila na samo u SAD-u, već i šire.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, fordov šef marketinga Jim Farley je rekao kako će serija F dobiti svoje elektrificirane izvedbe, hibridnu te baterijsku električnu verziju. Farley nije ulazi u detalje, no rekao je kako je to korak u smjeru osiguravanja budućnosti popularnih pickupova te je potvrđeno da je izravno govorio i o elektrifikaciji modela F-150.

Podsjetimo, Ford F-150 je već godinama najprodavaniji automobil u SAD-u te je u 2018. američkim kupcima isporučeno 909.000 vozila iz serije F. Sljedeća generacija modela F-150 će na tržište stići 2020. Hibridna je izvedba već potvrđena, a s obzirom na ovu najavu sasvim je izgledno da će sa sljedećom generacijom na tržište stići i baterijska električna verzija.

Konkurenciju tom automobilu će svakako činiti teslin pickup koji se na tržištu također može očekivati za koju godinu, a do tada će stići i Rivian R1T te razni drugi električno pokretani pickupovi.

Podijeli:
1