Ford planira, osim Fieste, umiroviti i Focusa

Ford planira, osim Fieste, umiroviti i Focusa

Fordov direktor marketinga za Njemačku nedavno je dao intervju u kojem je pojasnio strategiju ove tvrtke za europsko tržište: postat će, kaže, potpuno električna i više "američka" marka

Ford je, na žalost mnogih, nedavno najavio kako će prestati proizvoditi svoj legendarni mali gradski automobil, Fiestu. Umjesto nje, prazninu će u asortimanu popuniti potpuno električni model Pume, a u promjeni iz fosilnih goriva u električnu energiju kao žrtva vjerojatno će pasti još jedan legendarni model: Ford Focus.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Amerikanizacija Europe

Dao je to naslutiti Christian Weingaertner, direktor Fordovog marketinga u Njemačkoj. Focus bi iz proizvodnje trebao biti povučen 2025. godine, a nakon toga marka će se više fokusirati drugdje – primarno na segment SUV-a, iznimno popularnih na europskom tržištu. Osim što su popularni, modeli koji prolaze kao SUV, crossover ili pickup proizvođačima donose i nešto veće zarade.

Ford, dakako, planira i potpunu elektrifikaciju game, pa će tijekom naredne dvije godine u Europi predstaviti tri potpuno nova električna modela, a do kraja desetljeća u prodaji će imati samo automobile pogonjene strujom.

Zanimljivo, Fordova bi ponuda u Europi tada trebala biti i značajnije “amerikanizirana”, okrenuta ka vozilima za slobodno vrijeme, zabavu i teške terene. Predvodit će je Puma kao maleni crossover, Explorer kao terenac srednje veličine te Ranger kao pickup kamionet s vrha ponude. U Europu će stići i, u SAD-u vrlo popularni, Bronco.

YouTube MP3 - Hotmail
1