Ford osvježio Mondeo, a stigao i hibridni karavan

Ford osvježio Mondeo, a stigao i hibridni karavan

Ford Europe je na auto salonu u Bruxellesu predstavio osvježenu izvedbu modela Mondeo, a glavne novosti uključuju određene izmjene dizajna, novosti glede bogatije i naprednije opreme, motorizacije te s karavanskom će verzijom po prvi put biti dostupan i hibridni pogonski sklop.

Mondeo Wagon Hybrid pokreće hibridni pogonski sklop s 2,0-litrenim benzincem uparenim s novim automatskim mjenjačem te električnim motorom i litij-ionskom baterijom kapaciteta 1,4 kWh. Kombinirana snaga ovog pogona iznosi 137 kW, odnosno 187 KS, a prosječna potrošnja će mu se kretati oko 4,4 l/100 km.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako bi se ovaj automobil učinio još ekonomičnijim posebna je pažnja posvećena optimalizaciji rada klima uređaja i ostalih trošila, ispušni sustav je opremljen sustavom prikupljanja topline za brže grijanje kabine, a tu je i sustav regenerativnog kočenja.

Dodajmo i da će Mondeo Wagon Hybrid svojim kupcima ponuditi zapreminu prtljažnika od 403 l, a tu je i dodatni prostora za ostavu ispod podnice prtljažnika. S preklopljenom stražnjom klupom obujam raste na 1508 l.

Ponudi motora će se pridružiti novi 2,0-litreni EcoBlue dizelski motor (Euro 6d Temp) snage 120, 150 i 190 KS. Posljednje dvije izvedbe je moguće upariti s novim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem (koji zamjenjuje 6-stupanjski PowerShift s dvije spojke) s rotacijskim izbornikom, a standardnu opremu čini 6-stupanjski ručni mjenjač. Mondeo pokretan s EcoBlue motorima je dostupan i s pogonom na sva četiri kotača.

Benzinsku ponudu će čini se činiti samo 1,5 EcoBoost snage 123 kW, odnosno 167 KS, dok bi 2,0 EcoBoost vjerojatno trebao biti isključen iz ponude zbog WLTP-a, no za to još uvijek nema službenih potvrda.

Ostale novosti uključuju manje vizualne dorade poput nove maske, branika, redizajniranih svjetla, LED maglenki te raznih drugih ukrasnih elemenata, a tu su i novi 17, 18 i 19-colne naplatci, proširena paleta boja, ponuda presvlaka i sl. Također, oprema je postala bogatija i standardno uključuje prilagodljivi tempomat sa stop/go funkcijom, limitator uparen sa sustavom prepoznavanja znakova i sl.

Podijeli:
1