Ford osvježio europski Edge

Ford osvježio europski Edge

Nakon što je ranije ove godine osvježena američka verzija Ford je sada odlučio osvježiti i europsku verziju svog kompaktnog SUV-a Edge. Prema službenim navodima riječ je o tehnički najdotjeranijem i najnaprednijem SUV-u ovog proizvođača koji će premijerno nastupiti na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, dok će mu prodaja započeti nešto kasnije tijekom ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Poput svog američkog rođaka i europski će Edge dobiti novu masku motora, LED prednja i stražnja svjetla kao standardnu opremu i sl. Nadalje, u Fordu tvrde kako su dodatno unaprijedili izolaciju putničkog prostora od buke i vibracija te osigurali općenito veću udobnost tijekom vožnje.

Što se tiče motorizacije ovaj će model pokretati 2,0-litreni turbo dizel, a veliku novost čini bi-turbo izvedba EcoBlue snage 175 kW, odnosno 238 KS. Novost je i 8-stupanjski automatski mjenjač koji će zamijeniti dosadašnji 6-stupanjski, a dolazi s rotacijskim prekidačem na središnjoj konzoli. Ovaj će mjenjač biti dostupan s bi-turbo izvedbom i pogonom na sva četiri kotača te s izvedbom snage 150 KS. Treći član motorne obitelji, verzija snage 190 KS će biti dostupna samo sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Nadalje, osvježeni će Edge svojim kupcima ponuditi bogatiju opremu, posebno kada je riječ o sigurnosnim sustavima i sustavima pomoći vozaču, a tu su i dodaci infotainmenta, redizajnirana instrumentna ploča, novi panoramski krov i sl, a bogatiji će biti i popis dodatne opreme.

YouTube MP3 - Hotmail
1