Ford objavio prvu sliku nove generacije modela Focus

Ford objavio prvu sliku nove generacije modela Focus

Ford bi tijekom sljedeće godine trebao predstaviti novu generaciju modela Focus, a sada je objavljena prva fotografija ovog automobila, odnosno njegovog testnog prototipa. Već su ranije uhvaćeni testni primjerci u hatchback i limuzinskoj verziji, no oni nam o dizajnu, kao ni ovdje priložena fotografija, nisu puno toga otkrili.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Očekuje se kako se novi Focus vizualno neće previše razlikovati od sadašnjeg modela, odnosno kako će se raditi prvenstveno o evoluciji sadašnjeg vizualnog potpisa s unaprjeđenjem aerodinamičkih karakteristika. Nadalje, novi će model biti nešto malo veći i s duljim međuosovinskim razmakom te će svojim putnicima ponuditi više prostora unutar putničke kabine, koja će biti opremljenija i izrađena od kvalitetnijih materijala te prtljažnika.

Tehničke specifikacije nisu poznate za sada, no osnovu motorizacije bi trebali činiti 1.0 i 1,5-litreni turbo 3-cilindrični pogonski stroj, a ostatak ponude će se razlikovati od tržišta do tržišta, no izgledno je kako će u Europi biti dostupan još i 2,0-litreni benzinac te 1,5 i 2,0-litreni dizelaši. Izgledno je proširenje ponude hibridnom verzijom. Kupcima bi uz izvedbe ST-Line i Viginale trebala biti dostupna i verzija Active s pogonom na sva četiri kotača.

Očekuje se kako će premijera biti održana na ženevskom auto salonu, a proizvodnja bi trebala započeti do kraja 2018.

Podijeli:
1