Ford je proširio ponudu modela Fiesta paketima ST-Line Red Edition i Black Edition

Ford je proširio ponudu modela Fiesta paketima ST-Line Red Edition i Black Edition

Na temelju sportske izvedbe Fieste, ST-Line, koji ove godine čini petinu ukupne prodaje ovog popularnog modela, modeli Red Edition i Black Edition imaju jedinstven i karakterističan vanjski i unutrašnji dizajn uz detalje koji dodatno naglašavaju dinamiku.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Fiesta ST-Line Red i Black Edition bit će dostupna u verzijama s tri i pet vrata te fordovim 1-litrenim Ecoboost motorom sa 140 KS i sportskim ovjesom.

Ford je prvi dinamični paket opreme ST-Line predstavio 2016, a namijenjen je kupcima koji žele sportski izgled, ali ne zahtijevaju pune performanse kakve se nude u pravim sportskim modelima s oznakom ST ili RS.

Fiesta ST-Line Red Edition odlikuje se bojom karoserije Red Race uz mat crne pruge s rubovima u visoko sjajnoj crnoj boji. Pruge se protežu od krova preko poklopca motora do donjeg prednjeg spojlera. Fiesta ST-Line Black Edition je izvedena u crnoj boji Panther uz crne mat pruge s crvenim sjajnim obrubom. Oba se modela odlikuju stražnjim spojlerom, prepoznatljivim 17-inčnim naplacima u crnoj boji Panther i crnim pokrovom vanjskih retrovizora uz crvenu prugu.

U unutrašnjosti se nastavlja tema s karoserije. Crveni detalji se nalaze na djelomično kožnim sportskim sjedalima i otvorima za ventilaciju. Crvenim koncem su prošivene ručke na vratima, ručica mjenjača, tepisi i unutrašnjost vratiju.

Fordov sustav povezivosti SYNC 3 kompatibilan je s aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto, a opcijski se može naručiti uz glasovne naredbe za kontrolu audio i navigacijskog sustava te upravljanje uparenim pametnim telefonom. Nudi se i uz premium audio sustav s 10 zvučnika Bang & Olufsen.

Komfor, praktičnost i sigurnosne značajke uklopljene su s bogatom serijskom opremom koja uključuje i halogena prednja svjetla s automatskom funkcijom, LED dnevna prednja i stražnja svjetla, svjetla za maglu, sustav pomoći zadržavanja u prometnom traku, limitator brzine i pomoć pri kretanju na uzbrdici.

Dostupne su i tehnologije poput sustava pomoći prije sudara s detekcijom pješaka, sustava prepoznavanja prometnih znakova, adaptivnog tempomata i sustava obavijesti o vozilu u mrtvom kutu.

Fordov učinkoviti i višestruko nagrađivani benzinski turbo-motor 1,0-litreni EcoBoost sa 140 KS i 6-stupanjski ručni mjenjač donosi potrošnju goriva u mješovitoj vožnji od 4,9 l/100 km i emisije CO2 od 112 g/km.

Podijeli:
1