Ford i Volkswagen bi ipak mogli završiti u nešto tješnjoj suradnji

Ford i Volkswagen bi ipak mogli završiti u nešto tješnjoj suradnji

Već smo vas u nekoliko navrata izvještavali o suradnji Grupe VW i Forda koja bi prema nekim navodima mogla voditi i prema vlasničkom povezivanju ova dva velikana svjetske auto industrije. Takva razina suradnje je opovrgnuta od pojedinih vodećih ljudi s obje strane, no nitko nije isključio mogućnost sve veće suradnje na različitim područjima.

Tako je sada glavni izvršni direktor Volkswagena Herbert Diess, u svom posljednjem komentaru vezanom uz suradnju s Fordom, istaknuo važnost njihove suradnje te kako su pregovori napredovali u smjeru stvaranja globalnog partnerstva koje će osnažiti obje strane. Diess je rekao i da bi VW mogao koristiti fordove proizvodne potencijale u SAD-u čime bi obje strane profitirale jer VW ne bi morao investirati u gradnju novih tvornica, a Ford bi popunio neiskorištene kapacitete.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnijih podataka za sada nema, no Diess je rekao da će više informacija o ovom partnerstvu postati poznato u siječnju sljedeće godine. Navodno su razgovori već prošireni na mogućnost zajedničkog razvoja nekih novih modela, preuzimanja nekih već postojećih modela od strane drugog proizvođača i sl. U svakom slučaju obje strane bi mogle profitirati ovom suradnjom.

Podijeli:
1