Ford Fiesta ST – najavljena skora premijera

Ford Fiesta ST – najavljena skora premijera

Ford je objavio najavni video teaser ST izvedbe nove generacije modela Fiesta koja će premijerno biti predstavljena na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, dok će online prezentacija biti održana sutra.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, nova je Fiesta predstavljena krajem prošle godine i odmah je bilo poznato da će uskoro stići i sportski nastrojena ST verzija, a već je potvrđeno kako će kupcima biti dostupna u izvedbama s trima i petorim vratima.

O tehničkim karakteristikama za sada nema nikakvih službenih saznanja, no novu Fiestu ST zasigurno neće pokretati isti 1,6-litreni turbobenzinski EcoBoost 4-cilindrični motor. S jedne strane pojedini izvori javljaju da će mu snaga osjetno narasti, a s druge da će ga zamijeniti novi motor manjeg obujma (vjerojatno obujma 1,5 litara) te iste ili nešto više snage.

Pretpostavlja se da će uz ručni mjenjač kupcima biti dostupan i opcijski 6-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke. Pogon će dakako biti na prednje kotače, a u odnosu na standardne verzije razliku će činiti unaprijeđeni ovjes, upravljački te kočnički sustav, kao i razne vizualne dorade uključujući veće kotače te novi aero paket.

Nova Fiesta ST će na europska tržišta stići u drugoj polovici ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1