Ford F-150 Lightning prvi puta u prodaji u Europi

Ford F-150 Lightning prvi puta u prodaji u Europi

Prve isporuke novog električnog kamioneta, vrlo popularnoga u SAD-u, dogodit će se ovih dana u Norveškoj, europskoj zemlji iznimno naklonjenoj električnim vozilima

Najpopularniji kamionet u SAD-u, a samim time i na svijetu, Fordov F-150, dobio je modernu električnu inačicu Lightning, koja je odmah postala tržišni hit. Prošloga prosinca ovaj je model bio najprodavaniji električni kamionet u SAD-u, premašivši u tom mjesecu prodaju Rivianovih modela. Iz Forda, pak, poručuju da nije samo američko tržište željno ovog kamioneta – njihov direktor za norveško tržište, Per Gunnar, poručio je da u 25 godina nije vidio toliki interes za jednim modelom, kao što je to slučaj s F-150 Ligtningom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedno ograničeno izdanje

Norvežani, kaže, jedva čekaju sjesti za upravljač moćnog pickupa, pa je Ford stoga odlučio da će ta zemlja biti prvo europsko tržište na kojem će ga početi prodavati. U narednim će danima novi model biti moguće naručiti u 70 ovlaštenih salona diljem Norveške, i to u samo jednom, posebno pripremljenom izdanju i jednoj jedinoj konfiguraciji i boji.

Ford F-150 Lightning Lariat Launch Edition dolazit će u Super Crew Cab varijanti karoserije u plavoj (Antimatter Blue) boji, i s dodatnom opremom potrebnom da bi se vozilo dobro snalazilo u zimskim uvjetima, karakterističnima za Norvešku. Količina će im biti ograničena, a isporuke su planirane tek za početak sljedeće godine.

Na norveškim cestama inače trenutačno vozi gotovo 21% električnih automobila, a 80% prodaje novih osobnih vozila čine upravo potpuno električni modeli.

YouTube MP3 - Hotmail
1