Ford Europe najavio elektrifikaciju cjelokupne ponude

Ford Europe najavio elektrifikaciju cjelokupne ponude

Ford namjerava provesti temeljito restrukturiranje svog poslovanja na Starom kontinentu, a glavni zadatak je povećati konkurentnost ponude te u konačnici i profitabilnost same kompanije. Jedan od glavnih koraka u tom nastojanju je elektrifikacije modelne ponude, odnosno proširenje ponude električno i hibridno pokretanih vozila.

Konkretnih podataka o planovima za sada nema, no zna se kako će u skoroj budućnosti svaki fordov dostupni model u Europi imati i elektrificiranu izvedbu, bilo tzv. blagi hibrid, hibrid, plug-in hibrid ili baterijski električni pogon. Trenutno je teško reći koji će od modela biti dostupan s kojim od navedenih pogonskih sklopova, no potvrđeno je kako će elektrificiranu izvedbu dobiti i novi Focus.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, iz Forda je poručeno da će se ponudi, uz nove izvedbe postojećih, priključiti i neka nova imena. U posljednje vrijeme bilo je i glasina da će pojedini modeli sa slabijim proizvodnim rezultatima biti povučeni s tržišta, no za sada još uvijek nema službenih potvrda tih navoda.

Jedan od najznačajnijih noviteta će svakako biti električno pokretani crossover inspiriran Mustangom. Prema posljednjim saznanjima ovaj bi se automobil na tržištu trebao pojaviti tijekom sljedeće godine, a premijeru navodno možemo očekivati za koji mjesec. Podsjetimo iz Forda je ranije najavljena i elektrifikacija modela F-150 pa je sasvim jasno da vodstvo ovog proizvođača namjerava ozbiljno zagaziti u električne vode.

Podijeli:
1