Ford će za električne modele koristiti VW-ovu platformu MEB

Ford će za električne modele koristiti VW-ovu platformu MEB

Da Ford i Grupa VW surađuju znamo otprije, no čini se kako će ta suradnja uskoro otići korak dalje. Naime, prema posljednjim saznanjima ova dva proizvođača automobila su navodno postigla dogovor oko toga da dijele tehnologiju sustava autonomnog upravljanja te onu za električna vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Reuters javlja, pozivajući se na insajdere, da su proizvođači postigli sporazum prema kojem će Ford od VW-a dobiti platformu MEB namijenjenu električnim vozilima. Službenih potvrda tih navoda za sada nema, no fordov pristup MEB-u bi bio vrlo značajan za ovog proizvođača.

Naime, MEB je platforma razvijena za cijenom pristupačnija električno pokretana vozila. Vrlo je fleksibilna u smislu vrste i veličine vozila koja se na njoj mogu bazirati. Volkswagen je već potvrdio da će na njoj temeljiti hatchback, crossover, kombi i sl, a očekuje se i limuzina. Također, MEB je predviđen i za baterije različitog kapaciteta pa bi prva VW-ova vozila, sukladno najavi, trebala imati autonomiju između 330 i 550 km.

Prvi model temeljen na MEB-u će biti ID.3, odnosno kompaktni hatchback koji bi službenu premijeru trebao imati na predstojećem auto salonu u Frankfurtu, dok će prve isporuke uslijediti u prvoj polovici sljedeće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1