Fittipaldi Motors uskoro predstavlja EF7

Fittipaldi Motors uskoro predstavlja EF7

Fittipaldi Motors, kojeg je osnovao Emerson Fittipaldi dvostruki prvak Formule 1 i pobjednik Indianapolisa 500, će na ženevskom auto salonu za koji dan predstaviti svoj prvi model. Riječ je o sportskom automobilu koji će nositi naziv EF7 te koji je razvijen u suradnji s Pininfarinom i njemačkim trkaćim specijalistom Grupom HWA.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato EF7 bi trebao biti proizveden u vrlo ograničenoj seriji, a temeljit će se na monocoque šasiji i karoseriji izrađenima od ugljičnih vlakana. Masa vozila bi se trebala kretati oko 1000 kg, a vjeruje se da će ga pokretat atmosferski V8 snage preko 600 KS. Navodno će se raditi o jedinstvenom motoru i mjenjaču, no s obzirom da HWA surađuje s Mercedesom za pretpostaviti je kako bi tehnologija mogla doći od ovog njemačkog proizvođača.

Fittipaldi je izjavio kako mu je cilj bio osmisliti automobil koji će svojim vlasnicima pružiti pravu strast i adrenalin, no i automobil koji će praštati greške vozačima svih razina iskustva i sposobnosti. Također, dodao je i da bi EF7 trebao biti pouzdan te vlasnicima omogućiti niske troškove održavanja.

Na posljednje objavljenom teaseru možete vidjeti stražnje krilo ovog automobila, a uskoro bi trebali imati potpunije podatke, uključujući i fotografije cijelog vozila.

YouTube MP3 - Hotmail
1