Fittipaldi Motors EF7 Vision Gran Turismo Concept by Pininfarina

Fittipaldi Motors EF7 Vision Gran Turismo Concept by Pininfarina

Na scenu je stigao novi proizvođač sportskih superautomobila. Točnije, poznati trkaći vozač Emerson Fittipaldi je u Ženevi predstavio svoj prvi model EF7, odnosno njegovu konceptnu najavu koja je razvijena u suradnji s Pinninfarinom te njemačkim specijalistom za trkaća vozila HWA, odnosno dijelom meredesovog AMG-a.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

EF7 karakterizira agresivni dizajn podređen aerodinamičkim svojstvima, a pokreće ga atmosferski 4,8-litreni V8 pogonski stroj koji će se zavrtjeti do 9000 o/min te razvijati snagu od 608 KS te najveći okretni moment od 510 Nm. Za motor je zaslužan HWA, a uparen je sa 6-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem te pogonom na stražnje kotače.

Dimenzije su mu slične Ferrariju 488, no teži oko svega 1000 kg, što je gotovo trećinu manje. Zasluga je to monocoquea i karoserije izrađene od ugljičnih vlakana, polikarbonatskih prozora, kao i spartanski uređenog interijera lišenog većine uobičajenih značajki današnjih automobila. Ipak je ovdje riječ samo o vrhunskoj igrački.

Visina podnice je tek nešto iznad 6 cm, a tu je i vrhunski sportski ovjes. Nadalje, ovaj je model opremljen ventiliranim čeličnim diskovima, a ne primjerice karbonsko-keramičkim što je jedan od načina na koji su njegovi stvaratelji željeli održati troškove održavanja što je moguće nižima kako bi se privukao što veći broj zaljubljenika u ovakvu vrstu automobila.

Prvi će imati priliku provozati ovaj automobil korisnici igre Gran Turismo Sport za Palystation 4, no namjera proizvesti određeni broj primjeraka za kupce kojima će uz model biti ponuđena i široka paleta personalizacije vozila, kao i škola sportske vožnje.

YouTube MP3 - Hotmail
1