Fittipaldi EF7: 600 KS te karbonska šasija i karoserija

Fittipaldi EF7: 600 KS te karbonska šasija i karoserija

Nedavno smo saznali kako će na ovogodišnjem ženevskom salonu biti predstavljen novi najavni koncept službenog imena Fittipaldi Motors EF7 Vision Gran Turismo za čiji je dizajn odgovorna talijanska dizajnerska kuća Pininfarina, a za tehnička rješenja njemački sportski specijalist HWA, dok iza cijelog projekta stoji Emerson Fittipaldi dvostruki prvak Formule 1 i pobjednik Indianapolisa 500.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada je objavljen još jedan teaser te smo saznali kako će ovaj automobil imati monocoque šasiju i karoseriju izrađenu od ugljičnih vlakana. Masa vozila će se kretati oko 1000 kg, a pokretat će ga atmosferski V8 snage preko 600 KS.

Navodno će se raditi o jedinstvenom motoru i mjenjaču, no s obzirom da HWA surađuje s Mercedesom za pretpostaviti je kako bi tehnologija mogla doći od ovog njemačkog proizvođača.

Fittipaldi je izjavio kako mu je cilj bio osmisliti automobil koji će svojim vlasnicima pružiti pravu strast i adrenalin, no i automobil koji će praštati greške vozačima svih razina iskustva i sposobnosti. Također, dodao je i da bi EF7 trebao biti pouzdan te vlasnicima omogućiti niske troškove održavanja. Dakle, iako će u Ženevi biti predstavljen konceptni model još jednom je potvrđeno da će EF7 ići u serijsku proizvodnju, no vjerojatno će se raditi o vrlo ograničenoj seriji.

Za sada ne znamo kada će proizvodnja započeti te kada će uslijediti prve isporuke, no prije toga ovaj će automobil “postati dostupan” igračima video igre Gran Turismo.

YouTube MP3 - Hotmail
1