Fisker najavio premijeru modela EMotion

Fisker najavio premijeru modela EMotion

Henrik Fisker je službeno potvrdio kako će premijera njegovog novog električnog modela biti održana 17. kolovoza. Riječ je dakako o modelu EMotion, odnosno luksuznoj električnoj limuzini koja je u konceptnoj formi predstavljena krajem prošle godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada znamo da će se ovaj budući konkurent teslinom Modelu S temeljiti na konstrukciji izrađenoj prvenstveno d aluminija i ugljičnih vlakana te da će mu njegov pogonski sklop omogućiti autonomiju od preko 650 km.

Konkretnije, riječ je o navodno vrlo naprednom novo razvijenom električnom pogonskom sklopu uparenom s novo razvijenim “grafenskim superkapacitatorima” umjesto klasičnih litij-ionskih baterija. Riječ je o sustavu kojeg su zajedničkim radom razvili Fisker i Nanotech Energy, a uz već spomenutu autonomiju vrijedi spomenuti i da bi najveća brzina ovog vozila trebala iznositi 260 km/h.

Uz napredni pogonski ovaj bi model trebao imati i napredni sustav autonomnog upravljanja koji će biti proizvod vanjskog dobavljača. Cijena za sada nije poznata, a prve isporuke se očekuju polovicom iduće godine. Nakon EMotiona Fisker planira proširiti svoju ponudu novim manjim modelom koji će konkurirati teslinom Modelu 3.

YouTube MP3 - Hotmail
1