Filmska scena: s kamioneta otpada kotač, Kia polijeće, a Tesla izbjegava sudar

Filmska scena: s kamioneta otpada kotač, Kia polijeće, a Tesla izbjegava sudar

Vjerojatno najbizarnija nesreća koju ste vidjeli u dugo vremena dogodila se prije nekoliko dana u Kaliforniji, a da nije snimljena, teško bi tko povjerovao u ovakav slijed događaja

Nevjerojatan splet okolnosti dogodio se na autocesti u blizini kalifornijskog mjesta Chatsworth, a sve je zabilježila kamera s jedne Tesle. Anoop Khatra, vozač Tesle, prošloga je četvrtka vozio autocestom, ništa ne sluteći, kada se ispred njega odigrala prava filmska scena. S kamioneta u traci do njegove u vožnji je otpao kotač, koji se odmah otkotrljao u njegovu voznu traku.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Već sljedećeg trenutka na kotač nalijeće malena Kia Soul, čiji vozač nije imao vremena reagirati. Nalet pri velikoj brzini lansirao je Kiju nekoliko metara u zrak, pa je prevrnuo na krov. U tom trenutku Teslin Autopilot uključuje svoju funkciju izbjegavanja nesreća te pomaže Khatri zaobići kotač kamioneta, dok se Kia inercijom vraća na kotače, a srebrni kamionet klizi prema krajnjem desnom rubu autoceste.

Ovaj nevjerojatni događaj završava još jednom filmskom scenom – tek što su se vozila u kadru zaustavila, “odbjegli” kotač kamioneta odnekuda se ponovno stvorio i, kako bi sve začinio, još jednom udara u stražnji kraj već uništene Kije.

Policija je kasnije izvijestila kako je vozač Kije Soul zadobio tek lakše tjelesne ozljede te da je cijelu nesreći prouzročilo pucanje vijaka koji su držali kotač kamioneta.

YouTube MP3 - Hotmail
1