Fiat za 2020. potvrdio električni 500e

Fiat za 2020. potvrdio električni 500e

Iako još uvijek traje ovogodišnje izdanje ženevskog auto salona iz Fiata već stižu vijesti o novitetima koji će biti predstavljeni sljedeće godine. Naime, prvo je iz Grupe FCA je stigla informacija da će 2020. u Ženevi biti premijerno predstavljena produkcijska izvedba maseratijeve studije Alfieri. Sada je pak objavljeno da će na istom mjestu u isto vrijeme premijeru imati i električni Fiat 500, odnosno 500e.

Radit će se ne samo o električno pokretanom modelu 500, već će biti riječ o novoj generaciji popularnog fiatovog mališana. Drugim riječima, radit će se o modelu koji će se temeljiti na novoj platformi namijenjenoj električnim vozilima.

Dolazak električnog Fiata 500e neće označiti kraj za konvencionalno pokretani cinquecento. Točnije, dosadašnji Fiat 500 bi trebao ostati u ponudi s motorima s unutrašnjim izgaranjem. Kako bi se bolje nosio s godinama konvencionalno pokretani model će biti temeljito tehnički i vizualno osvježen i dotjeran.

Što se električnog modela tiče radit će se o u potpunosti novom automobilu koji će sa svojim prethodnikom dijeliti prepoznatljiv dizajn, oblik i slične dimenzije. Moguće je da će pogon biti na stražnje kotače, a svakako se može očekivati bogatija oprema, više kvaliteta izrade te shodno tome i viša cijena.

Uz klasični hatchback ponudu bi trebao činiti i karavanski 500 Giardiniera. Sudbina ostalih karoserijskih izvedbi koji su dio trenutne ponude ove modelne obitelji nije poznat. Platforma koja će biti osnova modela 500e će poslužiti i kao temelj za sljedeću generaciju Pande koja je u Ženevi najavljena studijom Centoventi.

Podijeli:
1