Fiat priprema novi 500e te karavansku Giardinieru

Fiat priprema novi 500e te karavansku Giardinieru

Fokus Grupe FCA je prilikom predstavljanja nove strategije razvoja u narednih nekoliko godina bio na markama kao što su Alfa Romeo, Jeep, Maserati i sl, no to ne znači da su Talijani zaboravili na Fiat iako se u naredih par godina planira povlačenje ove marke s kineskog i američkog tržišta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako doznajemo da će tijekom 2020. Fiat lansirati novi električno pokretani 500e, a ponuda će biti proširena i revitaliziranom verzijom Giardiniera originalnog modela 500, odnosno karavanskom izvedbom. Ova će izvedba također imati električni pogonski sklop, a nove generacije modela 500X i 500L će dobiti nove hibridne pogone.

Iz Fiata je poručeno i da će sljedeća generacija model Panda zadržati imidž trenutnog modela, odnosno kako će se raditi o jednostavnom, vrlo korisnom vozilu odličnog omjera uloženog i dobivenog te da će ju pokretati ekonomični motori s unutrašnjim izgaranjem.

Na kraju dodajmo da će FCA razviti četiri električna pogonska sklopa koji će pokrivati cijelu pondu grupacije te će se razlikovati snagom i autonomijom. City Car pogon će biti namijenjen modelima poput 500e, Mainstream će debitirati u jeepovom Gran Commanderu, Performance je namijenjen maseratijevom Alfieriju, dok će Premium na tržište stići 2022. s novim Quattroporteom.

Fiat će lansirati i tri nova SUV-a, no ovi bi modeli trebali biti namijenjeni prvenstveno tržištima Latinske Amerike.

1