Fiat planira nove male modele

Fiat planira nove male modele

Fiat želi dodatno unovčiti popularnost modela 500 s novom i proširenom ponudom svog modernog gradskog automobila. Konkretnije, britanski Autocar javlja, da je nedavno održan sastanak na visokoj razinu u fiatovom dizajnerskom centru u Torinu kojeg je vodio Oliver François.

François je na tom sastanku objavio kako će daljnji razvoj fiatove ponude ići u dva smjera. S jedne strane tu je “urbana mobilnost”, a s druge “obiteljski prijevoz.” Drugim riječima, nastavlja se razvoj ponude malih gradskih automobila te se namjerava kupcima ponuditi rješenje za tzv. obiteljski automobil.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, François je rekao kako je Fiatu “potrebna odgovarajuća ravnoteža između dvije dimenzije: obitelj Fiat 500 i obiteljski prijevoz.”. Dodao je i da “neće biti velikih automobila, nema premium automobila i nema sportskih automobila.” Razlog je vrlo jednostavan, a to je da takvi automobili nemaju zadovoljavajuću prođu.

Potvrđeno je i da će Fiat “biti prisutan u C segmentu (Golf, Focus, Astra i sl.), ali ne više od toga.” François je dodao i da će svi modeli biti duljine između 3,5 i 4,5 m, a istaknuo je i potrebu za više električnih modela te za više varijacija modela 500 koji će moći ostvariti višu cijenu.

Predvodnik novog vala modela 500 će biti nova električna izvedba koja bi navodno trebala imati petora vrata. Točnije, straga se očekuju manja stražnje ovješena vrata prema uzoru na BMW i3 i mazdin RX-8. Pored toga, Fiat će navodno iz ponude izbaciti SUV 500X i zamijeniti ga nasljednikom klasičnog karavana 500 Giardiniera.

Fiat također planira potpuno novu Pandu, nadahnutu studijom Centoventi, koja bi trebala stići 2021. Električno pokretana izvedba ovog automobila će pak stići na tržište otprilike dvije godine kasnije. Drugi model, koji je u pripremi je zamjena za Tipo i koji bi trebao biti mali crossover/SUV temeljen na platformi Jeepa Renegade i budućeg alfinog modela Tonale.

Podijeli:
1