Fiat osvježio 500L s 40% novih dijelova

Fiat osvježio 500L s 40% novih dijelova

Fiat je predstavio osvježenu izvedbu trenutne generacije modela 500L. Podsjetimo L verzija je najprostranija izvedba ovog modela, a proizvođač navodi kako je u osnovi ovdje riječ o istinskom makeoveru trenutne generacije s obzirom da je čak 40% novih dijelova. Dobar dio njih ipak ispod kože, no vide se i dorade dizajna ovog vozila kod maske , svjetala i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novost će također biti i tri nove posebne izvedbe Urban, Cross i Wagon koje će imati pak svoje posebnosti. Primjerice Cross verzija je tzv. pseudo-offroader s 25 mm višom podnicom, novim branicima, zaštitom branika, pragova i podvozja, 17-colnim kotačima te Mode Selectorom s načinima rada Normal, Traction+ i Gravity Control. Traction+ služi pri vožnji na snijegu, ledu ili blatu, a posljednji mod pomaže prilikom vožnje na većim nizbrdicama.

Izvedba Wagon može biti odabrana i u konfiguraciji sa sedam sjedala, što ga prema lužbenim naodima čini najkompaktnijim modelom sa sedam sjedala na tržištu. Naime, ukupna duljina mu iznosi 4,38 m.

Interijer sve tri izvedbe je temeljito dorađen s novom instrumentnom pločom, proširena je ponuda presvlaka interijera, 7-inčni zaslon Uconnect sustava, unaprijeđena je kvaliteta završne obrade i upotrijebljenih materijala, a tu su i razni drugi elementi standardne i dodatne opreme te veći pretinci, kao i razni ukrasi. Dakako, iskorak je učinjen i kada je riječ o sustavima pomoći vozaču pa je između ostalog ovaj automobil dolazi i sa sustavom automatskog kočenja u nuždi.

Osvježeni 500L će biti dostupan s deset pastelnih i metalik boja te tri boje krova, odnosno u odgovarajućoj boji ostatku automobila, gloss crnoj i bijeloj te mat crnoj. Sve u svemu 37 kombinacija boja.

Ovisno o tržištu 500L će biti dostupan s 1.4 benzincem snage 95 i 120 KS, a slijedit će ih 0.9 TwinAir snage 105 KS. Nadalje, tu su i dva bi-fuel motora, odnosno 1.4 TJet snage 120 KS (benzin i LPG) i izvedba 0.9 TwinAir motora snage 85 KS koja pored benzina može koristiti i metan. Dizelsku ponudu čine 1.3 MultiJet dizel snage 95 KS te 1.6 MultiJet snage 120 KS. U ponudi će se nalaziti, ovisno o izabranom motoru, 5 i 6-stupanjski ručni te opcijski Dualogic automatski mjenjači.

Podijeli:
1