Fiat najavio novi 500e i novu električnu platformu

Fiat najavio novi 500e i novu električnu platformu

Grupa FCA (Fiat Chrysler Automobiles) je donekle promijenila pristup prema elektrifikaciji pogonskih sklopova, odnosno čini se kako namjeravaju krenuti sa značajnijom elektrifikacijom sukladno trendovima u auto industriji. Naime, objavljeno je kako će u periodu do 2021. samo u Italiji biti investirano preko 5 milijardi Eura u “razvoj novi pogonskih sklopova sa značajnim fokusom na hibridnim i električnim tehnologijama.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najvažnija vijest za sada je kako će uskoro na tržište početi pristizati modeli na novo razvijenoj platformi namijenjenoj isključivo baterijskim električnim vozilima. Koliko je za sada poznato ova konkretna platforma će biti namijenjena manjim gradskim modelima.

Prvi bi novitet temeljen na njoj će biti nova električna izvedba modela 500, odnosno 500e. Konkretnijih podataka za sada o ovom automobilu nema, no pretpostavlja se kako će biti dostupan na većini tržišta na kojima se prodaju fiatovi modeli te da će se proizvoditi u Italiji u pogonima u Mirafioriju.

Na kraju dodajmo kako će Fiat u razdoblju od 2021. lansirati i nekoliko plug-in hibridnih modela, no više će postati poznato uskoro.

YouTube MP3 - Hotmail
1