Fiat Ducato na električni pogon

Fiat Ducato na električni pogon

Fiat Professional je predstavio prototip modela Ducato s električnim pogonom. Ovaj bi se model trebao naći u serijskoj proizvodnji tijekom sljedeće godine, kada će i postati dostupan kupcima. U Fiatu ovaj model vide kao ključni model električne mobilnosti u segmentu lakih komercijalnih vozila pa je jasno da je od velikog značaja za svog proizvođača.

Fiat za sada nije točno rekao koje će se baterije ugrađivati u ovaj automobil, odnosno koliko će im biti kapacitet. Ipak, rekli su da će se autonomija električnog Ducata kretati između 220 i 360 km. Ovi su podaci dobiveni putem starog i nešto “optimističnijeg” NEDC-a pa bi realni podaci trebali biti nešto manji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Električni motor će imati snagu od 90 kW, odnosno 122 KS te najveći okretni moment od 280 Nm. Najveća brzina će biti elektronički ograničena na 100 km. Drugim riječima, u Fiatu ovaj model vide kao vozilo za gradsku i prigradsku upotrebu, što će posebno biti praktično u velikim gradovima u čije će najstrože centre biti zabranjen ili ograničen pristup vozila s konvencionalnim pogonima.

Baterije neće smanjiti praktičnost, odnosno volumen tovarnog prostora ovog automobila s obzirom da će biti ugrađene u podnicu. Nosivost će iznositi dvije tone. Kao i konvencionalno pokretane izvedbe i električni će Ducato biti dostupan u nekoliko izvedbi kako bi kupci mogli izabrati verziju koja najbolje odgovara njihovim potrebama.

Podsjetimo, Fiat Professional u svojoj ponudi već ima plinsku izvedbu pod nazivom Natural Power.

Podijeli:
1