Fiat Ducato na električni pogon

Fiat Ducato na električni pogon

Fiat Professional je predstavio prototip modela Ducato s električnim pogonom. Ovaj bi se model trebao naći u serijskoj proizvodnji tijekom sljedeće godine, kada će i postati dostupan kupcima. U Fiatu ovaj model vide kao ključni model električne mobilnosti u segmentu lakih komercijalnih vozila pa je jasno da je od velikog značaja za svog proizvođača.

Fiat za sada nije točno rekao koje će se baterije ugrađivati u ovaj automobil, odnosno koliko će im biti kapacitet. Ipak, rekli su da će se autonomija električnog Ducata kretati između 220 i 360 km. Ovi su podaci dobiveni putem starog i nešto “optimističnijeg” NEDC-a pa bi realni podaci trebali biti nešto manji.

Električni motor će imati snagu od 90 kW, odnosno 122 KS te najveći okretni moment od 280 Nm. Najveća brzina će biti elektronički ograničena na 100 km. Drugim riječima, u Fiatu ovaj model vide kao vozilo za gradsku i prigradsku upotrebu, što će posebno biti praktično u velikim gradovima u čije će najstrože centre biti zabranjen ili ograničen pristup vozila s konvencionalnim pogonima.

Baterije neće smanjiti praktičnost, odnosno volumen tovarnog prostora ovog automobila s obzirom da će biti ugrađene u podnicu. Nosivost će iznositi dvije tone. Kao i konvencionalno pokretane izvedbe i električni će Ducato biti dostupan u nekoliko izvedbi kako bi kupci mogli izabrati verziju koja najbolje odgovara njihovim potrebama.

Podsjetimo, Fiat Professional u svojoj ponudi već ima plinsku izvedbu pod nazivom Natural Power.

Podijeli:
1