Fiat Chrysler Automobiles uskoro izbacuju dizele iz ponude

Fiat Chrysler Automobiles uskoro izbacuju dizele iz ponude

Grupa FCA je tijekom predstavljanja svog novog petogodišnjeg plana objavila kako uskoro planiraju iz svojih europskih modela izbaciti dizelske motore te se orijentirati na elektrifikaciju ponude. Točnije, dizeli će biti isključeni iz ponude do 2021, a njihovo mjesto će zauzeti hibridni, plug-in hibridni te vremenom i električno pokretani modeli.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Razlog za povlačenje dizela iz ponude je činjenica da u vodstvu FCA smatraju kako se dizelima ne piše dobro s obzirom na sve strože emisijske standarde. Također, elektrifikacija je očito budućnost pa je potrebno krenuti s tom tehnologijom i ne zaostati za konkurencijom.

Svaka FCA-ova marka će imati vlastiti put prema elektrifikaciji. Fiat će tako lansirati novu generaciju modela 500eu standardnoj i karavanskoj izvedbi Giardiniera, a modeli 500X i 500L će isprva dobiti hibridne pogonske sklopove.

Jeep će do 2022. u Europi ponuditi čak osam plug-in hibridnih i pete tzv. blagih hibrida što znači kako će svaki model biti dostupan s nekom vrstom elektrificiranog pogonskog sklopa. Maserati će pak ponuditi u potpunosti električne verzije modela Levante, Quattroporte i Alfieri, dok će se uz njih plug-in hibridni pogon ugrađivati i u novi crossover D segmenta.

Alfa Romeo će se orijentirati na plug-in hibride te će ih do 2022. predstaviti čak šest, a svakako vrijedi istaknuti povratak modela 8C kojeg će pokretati središnje smješteni bi-turbo benzinac uparen s električnim motorom zaduženim za prednju osovinu. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa će se kretati iznad 700 KS.

Podijeli:
1