Hotmail, gmail log in, fb log in'

Fiat Chrysler Automobiles razmatra prodaju Alfa Romea i Maseratija?

Fiat Chrysler Automobiles razmatra prodaju Alfa Romea i Maseratija?

Prema posljednjim i trenutno još uvijek službeno nepotvrđenim informacijama FCA se nalazi pred velikom odlukom. Naime, Forbes javlja kako vodstvo ovog talijansko-američkog proizvođača automobila razmišlja o mogućnosti prodaje dvije marke s kojom bi se pokrio veliki dug i stabiliziralo financijsko poslovanje kompanije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, dug navodno iznosi skoro 7 milijardi USD, a uskoro bi mogao i narasti s obzirom na istrage glede sigurnosti modela Dodge Durango i Ram 1500. Kada se tome još dodaju neki opozivi i relativno niži prihodi, FCA će navodno morati krenuti u prodaju “obiteljskog srebra” kako bi se oporavio.

Konkretnije, razni izvori i tržišni analitičari tvrde kako vodstvo FCA namjerava prodati Alfa Romeo i Maserati, a neki smatraju da bi bilo potrebno prodati i dobavljača Magneti Marelli.

Podsjetimo se, priča o prodaji Alfe nije nova, jer se o tome naveliko pričalo već prije par godina, a navodno je potencijalni kupac bila Grupa Volkswagen. Kako što je vrijeme (do sada) pokazalo to se nije dogodilo, a teško da će se u skoroj budućnosti i dogoditi s obzirom na tzv. Dieselgate i financijsko opterećenje koje ta afera ima.

1