Fiat Chrysler Automobiles i Grupa Renault pred velikim spajanjem?

Fiat Chrysler Automobiles i Grupa Renault pred velikim spajanjem?

Tijekom vikenda svijetom auto industrije se proširila vijest kako bi tijekom ovog tjedna talijansko-američki Fiat Chrysler (FCA) i francuski Renault mogli javno obznaniti udruživanje svojih snaga. Vijest je objavio Bloomberg koji se poziva na anonimne, no visoko pozicionirane insajdere.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nije poznato o kakvom će se obliku udruživanja raditi, no ovo partnerstvo bi moglo značiti ulazak članova Grupe FCA u dosadašnje savezništvo Renault-Nissan-Mitsubishi što bi rezultiralo nastankom novog najvećeg svjetskog proizvođača automobila. Točnije, svi oni zajedno bi godišnje proizvodili, odnosno prodavali preko 15 milijuna vozila, čime bi se znatno nadmašili prvi konkurenti za tu poziciju kao što su Grupa VW i Toyota.

Prema navodima Bloomberga Nissan za sada nije dio ove priče, no to ne znači da uskoro to ne bi mogao postati. Naime, razloga za suradnju ima sve više. Raste kineska konkurencija, sve su stroži emisijski standardi, dolazi do velikih tehnoloških promjena kao što su električni pogoni, autonomna vožnja i sl, pada prodaja na glavnim svjetskim tržištima…

Uskoro bi trebali doznati više.

Podijeli:
1