Ferrari vraća Targu, odnosno GTS?

Ferrari vraća Targu, odnosno GTS?

Kada je Ferrari predstavio 488 GTB kako bi zamijenio 458 Italiu neki su očekivali da će cabrio izvedba ponijeti naziv GTS s obzirom na svoj tvrdi sklopivi krov. No, to se nije dogodilo jer je dotični model dobio naziv 488 Spider nastavljajući s nomenklaturom svog prethodnika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ipak, čini se kako u Ferrariju spremaju povratak Targa krova u svoju ponudu. Naime, Auto Guide javlja kako je Ferrari prijavio patent za novu konstrukciju krova koja je za razliku od poslovično kompliciranih rješenja iz Maranella ustvari vrlo jednostavna (priložene skice se temelje na modelu F430). Radi se o “coupeu s tvrdim uklonjivim krovom koji se sprijeda oslanja na vjetrobransko staklo, a otraga na robusni tzv. roll-bar širine vozila.”

Koji će naziv dotični novitet ponijeti nije poznato, no oznaka GTS bi svakako najviše zadovoljila ferrarijeve poklonike. Neki pretpostavljaju da bi Ferrari mogao lansirati 488 GTS koji bi se smjestio između modela 488 GTB i 488 Spider. Posljednji put su u Ferrariju imali takvu ponudu s modelom 355 GTS koji je kupcima bio dostupan uz coupe GTB i kabriolet Spider, a njegova je proizvodnja završila 1999.

Podijeli:
1