Ferrari bi uskoro trebao odlučiti o nasljedniku modela Dino

Ferrari bi uskoro trebao odlučiti o nasljedniku modela Dino

U Ferrariju već dulje vrijeme razmišljaju o mogućnosti lansiranje nasljednika modela Dino, no konačna odluka još uvijek nije donijeta. I sam šef Sergio Marchionne je priznao da ideja za nasljednikom Dina svakako postoji te da se o njoj dosta razgovara, no i da postoje određeni problemi koje treba riješiti prije davanja zelenog svjetla jednom takvom projektu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, mnogu u Maranelu smatraju kako bi jedan takav novi tzv. ulazni model, jer bi potencijalni novi Dino bio upravo to, mogao naštetiti ferrarijevom imidžu. S druge strane, već je donijeta odluka da se razvije i tržištu kroz par godina ponudi crossover (ili nešto slično tome s obzirom da u Ferrariju izbjegavaju koristiti spomenuti naziv).

Marchionne je rekao da ga brine mogućnost proizvodnje modela jeftinijeg od Californije T s obzirom da Ferrari već ima dovoljno mladu bazu kupaca pa ih jeftiniji model neće nužno značajnije privući. S druge strane ima i onih koji vjeruju da bi novi Dino s cijenom od oko 150.000 Eura ostavio dosta prostora za pristojnu zaradu te da je to dovoljan razlog za njegovo lansiranje.

Konačna odluka o Dinu će biti donijeta i vrlo vjerojatno objavljena početkom sljedeće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1