Ferrari uistinu planira crossover

Ferrari uistinu planira crossover

Prema posljednjim saznanjima Ferrari uistinu ozbiljno razmatra mogućnost lansiranja SUV-a, odnosno crossovera. Podsjetimo, nedavno smo vas izvijestili o glasinama kako će i Ferrari pokleknuti pred trendom popularnosti crossover vozila, a sada Bloomberg javlja kako je to skoro pa gotova stvar.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Bloomberg javlja, pozivajući se na nekoliko visokih insajderskih izvora, da je crossover sa četiri sjedala krucijalni dio ferrarijevog plana da do 2022. udvostruči svoju zaradu. Petoljetka koja će biti predstavljena početkom iduće godine, a za koju će biti odgovoran fiatov šef Sergio Marchionne, koji će u mirovinu 2021, ima za cilj pored udvostručenja zarade i osjetno povećanje proizvodnje ferrarijevih vozila i to osjetno više od samonametnutih 10.000 primjeraka godišnje.

Nadalje, spomenuti plan uključuje i orijentaciju Ferrarija k hibridnim pogonskim sklopovima koji će pored povećanja performansi poslužiti i za smanjenje štetnih emisija. Dakle, veliko povećanje prihoda i prilagodba Ferrarija posljednjim trendovima će dakle biti dio Marchionneove ostavštine.

Što se samog crossovera tiče ovaj se model interno navodno trenutno naziva Ferrari Utility Vehicle, odnosno F16X, a Ferrari će ga navodno marketinški predstavljati kao pripadnika nekog novog segmenta, iako će se u osnovi raditi onome što danas većinom nazivamo crossoverima.

O tehničkim detaljima je za sada prerano govoriti, no za očekivati je da će se temeljiti na platformi nasljednika trenutnog GTC4Lusso, odlične performanse koje će gotovo sigurno biti potpomognute hibridnim V8 pogonskim sklopom, pogon na sva četiri kotača, višu podnicu, i sl, a za sada nije poznato hoće li imati dvoja ili više vrata.

Značajna stavka će biti i vrhunski ferrarijev dizajn, a može se očekivati i vrlo komforan te bogato opremljen interijer. Glavno tržište za ovaj model će dakako biti ono kinesko na kojem bi se navodno moglo prodavati oko 2.000 primjeraka godišnje. Na kraju dodajmo da bi se ferrarijev crossover na tržištu trebao pojaviti oko 2021 s cijenom većom od 300.000 Eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1