Ferrari SF90 XX Stradale – eksperiment za cestu

Ferrari SF90 XX Stradale – eksperiment za cestu

SF90 XX Stradale bit će prvi Ferrari iz eksperimentalnog programa XX, u kojem nastaju samo najnapredniji automobili za trkaće piste, dostupan i u cestovnoj, homologiranoj inačici

Utjelovljenje performansi i trkaćeg karaktera, poznatih odrednica talijanske marke, bit će njihov prvi model iz eksperimentalnog programa XX legalan za vožnju cestom. Tako je najavljen Ferrari SF90 XX Stradale, homologirani cestovni trkač, posebna verzija za koju kažu da je vrhunac onoga što ta marka trenutačno može ponuditi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Superautomobil će nuditi 797 KS izvučenih iz 4-litrenog twin-turbo V8 motora, poseban upravljački softver, ali i ono što vidimo izvana – dorađenu i unaprijeđenu aerodinamiku. Bit će to i prvi Ferrarijev cestovni automobil s fiksnim stražnjim krilom još od modela F50, lansiranoga 1995. godine. U talijanskoj kompaniji kažu kako su ovim modelom pokušali dodatno pomaknuti granice mogućega te kupcima ponuditi jedinstveno iskustvo te još više užitka pri vožnji, kako cestom tako i pistom.

Uz spomenuti benzinski motor, SF90 XX Stradale donosi i tri elektromotora – dva smještena na prednjoj osovini, a treći straga, između motora i mjenjačke kutije – koji dodaju još 233 KS. Najviša ukupna snaga ovog će modela biti 1.030 KS, 30 konjskih snaga više od osnovnog modela SF90 Stradale.

No, niti to nije sve – najavljen je i kabrio model SF90 XX Spider s čvrstim krovom, istog pogonskog sklopa i slične aerodinamike.

U oba slučaja radi se o ograničenoj seriji: Ferrari SF90 XX Stradale bit će proizveden u 799, a Spider u 599 primjeraka.

YouTube MP3 - Hotmail
1