Ferrari se nakon 50 godina vratio u Le Mans – pobjedom

Ferrari se nakon 50 godina vratio u Le Mans – pobjedom

Ferrarijev atraktivni hibridni bolid 499P u svojem je prvom nastupu, i prvom nakon 50 godina za Ferrari, odnio ukupnu pobjedu na kultnoj utrci 24 sata Le Mansa protekloga vikenda

Jubilarna stota utrka 24 sata Le Mansa održana je protekloga vikenda. Utrku je obilježilo uzbudljivo kišno razdoblje s brojnim izlijetanjima, potom promjene u vodstvu, na kojem su se izmjenjivali bolidi Ferrari 499P  (br. 51) i Toyota GR010-Hybrid (br. 8), koji su se nakon prve polovice utrke profilirali kao glavni favoriti. No, Toyotin bolid se dva sata prije kraja utrke nekontrolirano izvrtio na stazi, omogućivši Ferrariju senzacionalnu pobjedu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ferrari se, podsjetimo, u Le Mans vratio nakon 50 godina odsustva, a pobjedu su mu donijeli vozači Alessandro Pier Guidi, James Calado te bivši vozač Formule 1 Antonio Giovinazzi. Drugi bolid istog tipa, ali startnog broja 50, utrku je započeo s prve startne pozicije te završio na petom mjestu.

Povijesni je ovo rezultat za momčad iz Maranella, čijim će navijačima, nakon nekoliko teških sezona u Formuli 1, vjerojatno ovaj uspjeh barem malo zaliječiti rane.

Spomenuti Toyotin tim završio je na drugoj stepenici pobjedničkog postolja u ukupnom plasmanu, sa zaostatkom od minute i 21 sekundu. Na treće se mjesto plasirao Cadillac V-Series.R, sa zaostatkom od jednog kruga.

YouTube MP3 - Hotmail
1