Ferrari se nagodinu, nakon 50 godina, vraća na Le Mans

Ferrari se nagodinu, nakon 50 godina, vraća na Le Mans

Kultna utrka 24 sata Le Mansa sljedeće će godine obilježiti 100 godina od prve utrke, a na njoj će nakon pola stoljeća sudjelovati i Ferrari s potpuno novim hibridnim hiperautomobilom

Ferrari je prije ovogodišnje utrke 24 sata Le Mansa dao naslutiti kako će se s novim hibridnim hiperautomobilom pojaviti na njezinom sljedećem, obljetničkom izdanju. Nagodinu će se, naime, navršiti točno 100 godina od prve utrke, koja je danas postala kultno mjesto svim ljubiteljima autosporta, a Ferrari je najavio da će se vratiti 2023., nakon 50 godina, i pokušati s trona skinuti Toyotu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Njihov bolid naziva se LMH (Le Mans Hypercar), osmišljen je i izrađen tijekom proteklih godinu i pol, a sudjelovat će u prvenstvu FIA World Endurance Championship 2023, i to u najvišoj klasi. Tamo će izravno konkurirati Toyotinom modelu GR010 Hybrid LMH, kao i novom Peugeotu 9X8 LHM.

Prve najave novog Ferrarijevog natjecateljskog bolida ne otkrivaju mnogo. Za sada postoji tek video s testiranja, na kojem je vozilo pokriveno značajnom kamuflažom, kao i jedna službena najavna fotografija prototipa s Ferrarijevih stranica. Iz talijanske kompanije kažu da će dizajnerski nepogrešivo biti riječ o prepoznatljivom obliku Ferrarija te kako nastavljaju s radom na njegovom razvoju.

Tako za sada imamo tek konture aerodinamičkih rješenja i naznake zvuka koji će Ferrarijev LMH model proizvoditi. Za ostalo, vjerojatno moramo pričekati početak sljedeće endurance sezone.

Ferrari i Le Mans dijele dugu povijest te 9 pobjeda

Podijeli:
1