Ferrari s novim modelima planira širenje u nove segmente

Ferrari s novim modelima planira širenje u nove segmente

Prema posljednjim saznanjima Ferrari namjerava provesti temeljitu obnovu svoje ponude i proširiti ju novim modelima s kojima će ovaj talijanski proizvođač ući u nove tržišne segmente. Dugi niz godina Ferrari je imao predvidljivu modelnu ponudu te je generacijski mijenjao stare modele novima bez puno istraživanja drugih mogućnosti privlačenja kupaca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada je ferrarijev šef marketinga Enrico Galliera izjavio da bi SF90 Stradale trebao pokazati smjer u kojem će ekipa iz Maranella krenuti u nove segmente i širenje ponude. Galliera je rekao kako je SF90 novi model s novom tehnologijom i, za Ferrari, pripada novom segmentu, odnosno da nema izravnog prethodnika.

S jedne strane, SF90 nije na razini LaFerrarija, no s druge se može pohvaliti performansama superautomobila. Ujedno je dostupniji širem broju kupaca nego spomenut LaFerrari.

Što nam iz Maranella spremaju do kraja ove godine ćemo saznati uskoro, no ono što već sada znamo je da će biti predstavljena još tri noviteta. F8 Tributo i SF90 su dva od pet ovogodišnjih noviteta. Jedan od tih novih modela će vrlo vjerojatno biti 812 Superfast Spider. Za drugi novitet je Galliera rekao da će pripadati “novom segmentu”, a dobra je šansa da će biti riječ o ferrarijevom novom tzv. ulaznom modelu koji će konkurirati mclarenovoj Sports seriji.

O trećem novitetu za sada nema nikakvih informacija. Ferrarijev najavljeni SUV, Purosangue, će svakako biti automobil novog segmenta, no njegov dolazak na tržište se ne očekuje prije 2021/2022.

Podijeli:
1