Ferrari Purosangue stiže 2022 s V12 motorom

Ferrari Purosangue stiže 2022 s V12 motorom

Već je neko vrijeme poznato kako Ferrari radi na razvoju svog prvog SUV modela, a znamo i kako će nositi oznaku Purosangue. Sada doznajemo i da bi ovaj automobil trebao na tržište stići tijekom 2022.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, glavni ferrarijev inženjer Michael Leiters je u intervjuu britanskom Autocaru izjavio da će se s jedne strane raditi o “pravom SUV-u” koji će privući ljubitelje SUV-ova, a s druge strane ovaj bi automobil trebao ponuditi veliku razliku u konceptu u odnosu na današnje SUV-ove. Leitersovo objašnjenje je poprilično nejasno, no daje naslutiti da možemo očekivati povišenu izvedbu modela GTC4Lusso.

Automobil čiji se razvoj vodi pod kodnom oznakom 175 će se vjerojatno temeljiti na ferrarijevoj novoj platformi za modele s pogonom na prednje kotače. Što se motora tiče pod poklopcem će se moći naći V6, V8 i V12 pogonski strojevi.

Na što se god u Maranellu odluče gotovo je sigurno da će biti riječ o hibridnom modelu s do tri električna motora. Dakle, slično modelu SF90 Stradale. Također, izgledno je da će biti ponuđeno par izvedbi od kojih bi V12 verzija činila sam vrh ponude. U svakom slučaju pogon će biti na sva četiri kotača, a sama platforma podržava i pogon na stražnje kotače.

U njegovu će se unutrašnjost moći smjestiti četvoro ljudi, a dizajn vanjštine će jasno davati do znanja da je riječ o Ferrariju. Unutrašnjost će biti prostranija i prilagođenija obiteljskom automobilu što je pomalo nekarakteristično za Ferrari. Udobnosti s jedne te sigurnosti s druge strane će pripomoći i ovjes koji će ponuditi velike mogućnosti prilagode visine podnice.

YouTube MP3 - Hotmail
1