Ferrari proslavio sedamdeseti rođendan

Ferrari proslavio sedamdeseti rođendan

Službeno govoreći Enzo Ferrari je svoj Auto Avio Costruzioni osnovao 1939, svoj prvi automobil proizveo 1940, no tek je 1947. proizveden prvi automobil koji je nosio njegovo ime, odnosno značku Ferrari.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Bilo je to, ovaj tjedan, prije točno 70 godina, a radilo se o modelu 125 S kojeg je pokretao V12 pogonski stroj za čiju je konstrukciju prvenstveno bio zaslužan Gioacchino Colombo. 12. ožujka 1947. ovaj je automobil imao prvu testnu vožnju, a prvi put se na stazi pojavio 11. svibnja iste godine u Piacenzi, dok je prvu pobjedu ostvario devet dana kasnije na Gran Premio di Roma.

Ferrari je u sklopu proslave i obilježavanja ove svoje velike obljetnice objavio niže priloženi video zapis te službeno predstavio model LaFerrari Aperta kojeg, podsjetimo, pokreće hibridni pogonski sklop benzinskog V12 i električnog motora kombinirane snage 707 kW, odnosno 960 KS.

Tijekom ostatka ove godine Ferrari namjerava u preko šezdeset država širom svijeta obilježiti ovu obljetnicu s programom Drive by Emotion putem kojeg će se klijentima i zaljubljenicima pružiti razne mogućnosti uživanja u ferrarijevim vozilima. Glavna proslava će se održati 9. i 10. rujna u Maranellu, a svi događaji će se moći pratiti putem stranice www.ferrari70.com.

YouTube MP3 - Hotmail
1