Hotmail, gmail log in, fb log in'

Ferrari priprema nasljednika modela F12 Berlinetta

Ferrari priprema nasljednika modela F12 Berlinetta

Prema posljednjim saznanjima Ferrari priprema nasljednika, odnosno osvježenje modela F12 Berlinetta koji će navodno nositi oznaku F12M. Vjeruje se kako bi taj novitet mogao biti predstavljen najranije na ovogodišnjem ženevskom salonu, a na izgled bi velik utjecaj trebao imati GTC4Lusso.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za pokretanje ovog automobila će biti zadužen atmosferski V12, a izvori kažu kako bi njegova snaga trebala narasti na otprilike 770 do 800 KS, a najveći okretni momenta na oko 720 Nm, odnosno razvijat će snagu i moment slične onima u modelu F12tdf. Za ubrzanje do 100 km/h će mu trebati manje od 3 sekunde, dok će do 200 km/h stizati za manje od 8 s.

Također, pojavile su se i glasine kako bi ovaj novitet trebao dobiti i svoju T verziju, poput modela GTC4Lusso T, koju će pokretati 3,9-litreni V8 bi-turbo snage od oko 710 KS.

Pojedini izvori tvrde i kako je obujam V12 motora povećan sa 6,3 na 6,5 litara, a od tehničkih novosti tu su i dorađeni 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke koji će omogućiti izmjenu stupnjeva 30 do 40% brže nego što je tome bio slučaj do sada. Također, ovaj bi automobil trebao dobiti i novi upravljač te sustav upravljanja na stražnje kotače sličan onome na modelu F12tdf.

1