Ferrari predstavio Portofino – nasljednika modela California T

Ferrari predstavio Portofino – nasljednika modela California T

Ferrari je pomalo neočekivano predstavio svoj novi model. Radi se o nasljedniku Californije T, a time u osnovi i o novom tzv. ulaznom modelu ferrarijeve ponude. Prvi jasni nastup za široke mase ovaj će model imati na predstojećem pariškom auto salonu, a prve isporuke se očekuju tijekom sljedeće godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se tehničkih detalja tiče Portofina pokreće već dobro poznati, no poprilično dorađeni ferrarijev 3,9-litreni bi-turbo V8 pogonski stroj snage 41 kW, odnosno 600 KS pri 7500 o/min te najvećeg okretnog momenta od 760 Nm koji je dostupan između 3000 i 5200 o/min. U odnosu na Californiju Portofino je snažniji za 40 KS, dok mu je najveći okretni moment narastao za minimalni 5 Nm.

Također, kroz određene izmjene je prošao i ispušni sustav te prijenos, a uz sve to i zahvaljujući manjoj ukupnoj masi (još nije poznato točna masa) Portofino će do 100 km/h ubrzati za 3,5 sekundi (-0,1 s), a najveća će mu brzina iznositi 320 km/h, odnosno 5 km/h više od prethodnika. Proizvođač također navodi da će Portofino biti i ekonomičniji.

Nadalje, dodajmo da će Portofino biti opremljen novom trećom generacijom ferrarijevog elektronički nadziranog stražnjeg diferencijala te novim električnim upravljačem. Unaprijeđen je i ovjes, a možda i najvažniju novost čini upotreba nove aluminijske šasije.

Što se dizajna tiče Portofino je očito inspiriran modelima 812 Superfast i GTC4Lusso te izgleda osjetno agresivnije i privlačnije od svog prethodnika, mogli bi reći “kao pravi Ferrari.” Dakako, tvrdi sklopivi krov čini dio standardne opreme, kao i kod prethodnika. Unutrašnjost je osjetno unaprjeđena, a pojedini elementi su preuzeti upravo iz spomenutih uzora.

Podijeli:
1