Ferrari predstavio model 812 Superfast

Ferrari predstavio model 812 Superfast

Sukladno ranijim najavama, Ferrari je odlučio na ovogodišnjem ženevskom salonu održati premijeru osvježene izvedbe modela F12berlinetta, a sada doznajemo kako će taj novitet nositi naziv 812 Superfast te da će se raditi o do sada najbržem i najsnažnijem ferrarijevom cestovnom modelu iz standardne ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Model 812 Superfast je temeljito dorađen u odnosu na F12, a mjesto u povijesti bi mu mogla osigurati činjenica da bi lako mogao biti posljednji ferrarijev model s atmosferskim V12 motorom. Konkretnije, 812 pokreće povećani 6,5-litreni V12 (F12: 6.3 V12) snage od 588 kW, odnosno 800 KS te najvećeg okretnog momenta od 718 Nm.

Drugim riječima, ovaj je novitet 60 KS snažniji od standardnog F12 te 20 KS od njegove F12tdf verzije. Također, razvija dodatnih 28, odnosno 13 Nm više od spomenutih izvedbi modela F12. Sve je to dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 2,9 sekundi te najveću brzinu od 340 km/h.

Boljim performansama će svakako pripomoći i dorađeni automatski mjenjač s dvije spojke za kojeg proizvođač jamči kako će još brže mijenjati stupnjeve prijenosa, a unaprijeđen je i odziv gasa. Novost je i električni servoupravljač koji debitira u ferrarijevim modelima, a svoju premijeru ima i druga generacija sustava Vitrual Short Wheelbase, odnosno sustava upravljanja na stražnjim kotačima.

Na kraju se možemo osvrnuti i na dizajn ovog automobila koji će biti nešto agresivniji od prethodnika, a na slikama se nalazi primjerak u Settanta crvenoj boji. Uz nju se još posebno ističu pojedini elementi aktivnog aero kita, izmijenjena i sada u potpunosti LED prednja i stražnja svjetla, dorađena maska i sl. Unutrašnjost je prošla kroz manje promjene, no uočljive se manje novosti na upravljaču i instrumentnoj ploči.

YouTube MP3 - Hotmail
1