Ferrari predstavio jedinstveni P80/C

Ferrari predstavio jedinstveni P80/C

Ferrari je predstavio svoj novi model, a riječ je o jedinstvenom tzv. one-off primjerku koji je izrađen prema narudžbi jednog ljubitelja trkaćih “propetih konjića”, posebno onih iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Ovaj automobil nosi oznaku P80/C te je izravno inspiriran modelima kao što su Ferrari 330 P3/P4 i Dino 206 S.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Rad na ovom automobilu je započeo još 2015, a osnovu mu čini model 488 GT3. Vanjštine je u potpunosti izmijenjena, a cilj je bio stvoriti automobil koji je vizualno dojmljiv, no i u potpunosti funkcionalna na trkaćoj stazi. Inače, P80/C je razvijen za isključivu primjenu na trkaćoj stazi pa su stoga ferrarijevi dizajneri imali nešto slobodnije ruke kada je riječ o obliku automobila.

Kao što možete vidjeti na fotografijama i priloženom video zapisu aerodinamička svojstva su igrala veliku ulogu u kreiranju ovog automobila. Konkretnih podataka o pogonskom sklopu, upotrjebljenim materijalima i sl. za sada nema.

Ferrari nikada ne otkriva cijenu ovakvih automobila, no konačni proizvod i godine utrošene u razvoj svakako upućuju na to da je kupac dubokih džepova.

Podijeli:
1