Ferrari potvrdio novi hibridni V8 superautomobil

Ferrari potvrdio novi hibridni V8 superautomobil

Ferrari je potvrdio kako će uskoro predstaviti novi superautomobil sa središnje smještenim motorom, a najvjerojatnije će se raditi o hibridnom bi-turbo V8 pogonskom sklopu. Ovaj automobil će postati novi dio standardne serijske ponude, dakle neće biti riječ o posebnoj ediciji nekog postojećeg modela, jedinstvenom one-off vozilu i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema izvještajima koji se temelje na insajderskim informacijama njegov pogonski sklop će razvijati snagu veću od 530 kW (720 KS) koliko razvija motor iz 488 Piste (na slici). Štoviše neki tvrde i da će se raditi i o snazi većoj od 1000 KS.

U svakom slučaju bit će riječ o automobilu koji će se u ponudi smjestiti iznad modela 488. Pogonski sklop novog modela će pripadati drugoj generaciji ferrarijevih hibrida. Podsjetimo, prva generacija ferrarijevog hibridnog pogona je ona ugrađena u modela LaFerrari.

Kako smo već rekli premijera ovog noviteta će se održati tijekom ove godine, a prema nekim navodima to će se dogoditi vrlo brzo. Za tu će priliku biti organizirana posebna priredba, odnosno Ferrari ga neće predstaviti na nekom od svjetskih auto salona. Prve isporuke kupcima će krenuti tijekom sljedeće godine.

Na kraju dodajmo kako je uz ovu objavu potvrđeno da Ferrari tijekom 2022. planira lansirati električni model. Nažalost za sada nema nikakvih dodatnih informacija o tom vozilu. Što se predstojećeg ženevskog auto salona tiče, na njemu bi, prema nekim glasinama, mogli vidjeti nasljednika modela 488.

Podijeli:
1